Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kilpailukutsu ja säännöt

Suomen Salibandyliitto järjestää kaudella 2018 – 2019 Etelä-Suomen alueen juniorijoukkueille (pojat & tytöt) Etelä-Suomen Alueliigan. Sarjan tavoitteena on tarjota alueen joukkueille kaivattuja lisäpelejä SSBL:n viikonloppuisin pelattavien turnausmuotoisten sarjojen rinnalla. Alueliigaa pelataan joukkueiden omilla vuoroilla arkisin, pois lukien lopputurnaus, joka järjestetä lauantaina 4.5.2019 Helsingissä. Tiedossamme ei ole samaan aikaan järjestettäviä muita turnauksia ja esim. Tallink Floorball Tournament pelataan tällä myöhemmin.

 

Sarjat ja ikäluokat

A-tytöt (1999 ja myöhemmin syntyneet)
B-tytöt (2002 ja myöhemmin syntyneet)
C-tytöt (2004 ja myöhemmin syntyneet)
D-tytöt (2006 ja myöhemmin syntyneet)
E-tytöt (2008 ja myöhemmin syntyneet)
F-tytöt (2010 ja myöhemmin syntyneet)
   
A-pojat (1998 ja myöhemmin syntyneet)
B-pojat kilpa (2001 ja myöhemmin syntyneet)
B-pojat haastaja (2001 ja myöhemmin syntyneet)
C-pojat kilpa (2003 ja myöhemmin syntyneet)
C-pojat haastaja (2003 ja myöhemmin syntyneet)
D-pojat kilpa (2005 ja myöhemmin syntyneet)
D-pojat haastaja (2005 ja myöhemmin syntyneet)
E-pojat kilpa (2007 ja myöhemmin syntyneet)
E-pojat haastaja (2007 ja myöhemmin syntyneet)
F-pojat kilpa (2009 ja myöhemmin syntyneet)
F-pojat haastaja (2009 ja myöhemmin syntyneet)


Ilmoittautumisten jälkeen sarjajärjestelmää rakennettaessa, pyrimme aina siihen, että joukkueet saisivat mahdollisimman tasaisia pelejä, mikäli vain imoittautuneiden joukkueiden määrä tämän mahdollistaa. Kaikissa sarjoissa pyritään esimerkiksi pelaamaan jatko-ottelut siten, että joukkueet jaetaan vielä ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

Mikäli saman ikäluokan kilpa- ja haastajasarjaan ei saada riittävästi joukkueita, jotta ne voitaisiin pelata erillisinä sarjoina, tullaan nämä kaksi "saman kirjaimen alla" olevaa sarjaa pelaamaan yhdistettynä.

Osallistumismaksu ja edustusoikeus

Osallistumisoikeus on kaikilla SSBL:n Etelä-Suomen alueen jäsenseuroilla. Kaikilla joukkueen pelaajilla on oltava voimassaoleva pelaajalisenssi sekä edustusoikeus siihen seuraan, jossa pelaaja Alueliigassa pelaa. A-C -ikäiset pelaajat voivat pelata vain yhdessä joukkueessa ikäluokkaa kohden. D-E -ikäluokissa noudatetaan edustusoikeusasioissa Pelimaailman sääntöjä ja F-ikäluokassa Kisamaailman sääntöjä.


Osallistumismaksut:

A-, B-, C-, D- ja E-pojat / tytöt        250,- / joukkue
F-pojat / tytöt        150,- / joukkue


Ilmoittautumisten tulee olla perillä seuraavasti:

A-, B- ja C-pojat / tytöt         torstai 20.9.2018  
D-, E- ja F-pojat / tytöt            keskiviikko 18.10.2018
 

Sarjajärjestelmä

Lopulliset sarjakohtaiset sarjajärjestelmät ja lohkojaot selviävät luonnollisesti vasta ilmoittautumisten jälkeen. Sarjat alkavat alkulohkoissa lokakuussa ja päättyvät maalis-huhtikuussa. Lohkojen parhaimmisto selviää pudotuspeleihin, joista joukkueilla on mahdollisuus edetä lauantaina 4.5.2018 Helsingissä järjestettävään lopputurnaukseen.

 

Säännöt

Alueliigassa noudatetaan SSBL:n turnausmuotoisten sarjojen kilpailusääntöjä seuraavin tarkennuksin:

  • Peliaika on 2x20 min. *) (viim. 3 min. tehokasta peliaikaa). Mikäli peli on tasan, pelataan 5 min. jatkoaika. Jatkoaika päättyy, mikäli jompikumpi joukkueista tekee maalin. Mikäli jatkoajalla ei synny maalia, ottelu päättyy tasan. Jatkoaika päättyy myös ennen täyttä aikaa mikäli ottelulle varattu vuoroaika loppuu!

    *) F-juniorien peliaika on 2x18 min. Tasatilanteessa ei jatkoaikaa. Kentän koko voi vaihdella 12x24m - 20x40m välillä. Kentän koosta päättää kotijoukkue. Otteluissa noudatetaan muilta osin kisamaailman sääntöjä ja ohjeistuksia.
  • Otteluissa, joissa voittaja on saatava selville suoritetaan suoraan (ilman jatkoaikaa) rangaistuslaukauskilpailu (pois lukien lopputurnaus, jossa pelataan ensin 10 min. jatkoaika)

  • Henkilökohtaisia pistetilastoja ei sarjan järjestäjän taholta pidetä Alueliigan otteluissa.

  • Otteluissa käytetään Alueliigan omaa pöytäkirjamallia.

 

Erotuomarit

Erotuomariasettelusta vastaa Uudenmaan Salibandyerotuomarikerho (USBEK) ry. Erotuomariasettelukustannuksista vastaa sarjajärjestäjä. Erotuomarit asetellaan otteluihin seuraavasti:

Sarjaottelut:

  • A- ja B-junioreiden otteluihin kaksi erotuomaria
  • Kaikissa muissa sarjoissa yksi erotuomari

Karsinta ja playoff -ottelut:

  • D-junioreissa ja nuoremmissa ikäluokissa yksi erotuomari
  • Kaikissa muissa sarjoissa kaksi erotuomaria

Erotuomarimaksut:

D - F -juniorit: 1 erotuomari 22,- / joukkue
  2 erotuomaria 24,- / joukkue (vain lopputurnaus)
     
Muut sarjat: 1 erotuomari 25,- / joukkue
  2 erotuomaria 36,- / joukkue

 Joukkueet maksavat erotuomarimaksut käteisellä ennen ottelun alkua.

Ottelun järjestäminen & ottelusiirrot

Kaikki Alueliigan ottelut pelataan kotijoukkueena olevan joukkueen omalla harjoitusvuorolla. Joukkueilla tulee olla vähintään tunnin mittainen vakiovuoro salibandykaukalossa (pois lukien F-pojat/tytöt, joissa noudatetaan KisaMaailman sääntöjä). Vuoron tulee olla arkipäivänä ja sen alkamisajan tulee olla klo 17.00 - 21.00 välillä. Mikäli joukkueiden kotipaikkakuntien välinen etäisyys ylittää 30 km voi ottelu alkaa aikaisintaan klo 18.00. Sarjajärjestäjä auttaa joukkueita tarvittaessa vuorojen kanssa ja hyväksyy ottelupaikat. Otteluissa on oltava vähintään yksi toimitsija kotijoukkueen järjestämänä.

Kotijoukkue on velvollinen heti ottelun jälkeen päivittämään lopputuloksen tulospalvelujärjestelmään. Lisäksi ottelun pöytäkirja pelaajaluetteloineen on scannattava sarjajärjestäjälle (petteri.bergman(a)floorball.fi) viimeistään ottelun jälkeisenä arkipäivänä.

"Ei toivotut" ottelupäivät tulee ilmoittaa perusteluineen jo ilmoittautumisvaiheessa. Kaikkia toivomuksia ei välttämättä voida toteuttaa. Ottelusiirtoja ei pääsääntöisesti hyväksytä kauden aikana. SSBL:n muun kilpailutoiminnan osuessa päällekkäin Alueliigan ottelun kanssa tai mikäli ottelusiirto on joukkueesta riippumaton ja se toimii asian ilmoittamisessa viipymättä, ei siirtomaksua peritä. Muissa tapauksissa ottelun siirtomaksu on 40,-.